Oplev Omø

Omø – Fyrtårnet i Storebælt

Omø ligger som en perle i Storebælt. Lige i skillelinjen mellem Storebælt og Smålandsfarvandet. Den knap 452 hektar store ø har omkring 12 km kystlinje.

Oplev både natur og kultur

Fugle i smuk natur

Omø har en meget smuk og uberørt natur. Fuglelivet er mangfoldigt med vadefugle som viber og rødben, og der er en lang række andefugle, svaler, engpibere, sanglærker og store flokke af skarver. Omø er blandt Danmarks 10 bedste træklokaliteter, hvor man om efteråret kan opleve træk af både småfugle og rovfugle.

Sanseligt planteliv

Omøs flora er meget afvekslende. Et væld af farver og dufter afløser hinanden og præger Omø gennem hele sæsonen. Alle plantesamfund er repræsenteret på øens strande og enge, i mosen og ved søen

I den tidlige sommer er strandengen dækket af et lyserødt tæppe af engelsk græs, som kaldes rugbrødsblomster, fordi de spreder en duft af nybagt brød.

I junis aftensol breder den nikkende Limurt sine hvide kronblade ud for at tiltrække insekter, og senere på sommeren overtager Strandnelikken rollen som duftspreder.

Øens højeste punkt

Det bedste overblik over Omø får man fra Skovbanken, der er øens højeste punkt, 24 meter over havet. Herfra kan man overskue havnen, landsbyen med kirken, søen, mosen og fyret.

I klart vejr har man den flotteste udsigt til Storebæltsbroen og ø-havet nord for Lolland.

Landsbylivet

Omø by er en af regionens bedst bevarede landsbyer med velbevarede gårde omkring gadekæret.

Leg på lystbådehavnen

I den yngre fiske- og havneby Kirkehavn, hvor færgen lægger til, finder man også Omøs lystbådehavn med flere rigtig gode legepladser.

 

Flere oplysninger

I brochuren kan du læse meget mere om, hvad du kan opleve på Omø - og Agersø:

Ønsker du at få brochuren læst op, kan du kontakte vores overfartsleder:

  • Michael Due
    Tlf.: 21 32 47 63

 

I brochuren kan du læse meget mere om, hvad du kan opleve på Omø - og Agersø:

Du kan også besøge: